x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Vacanțe distruse. Românii NU au fost primiți în Turcia doar cu buletinul

Vacanțe distruse. Românii NU au fost primiți în Turcia doar cu buletinul

de Redacția Jurnalul    |    25 Iun 2024   •   13:00
Vacanțe distruse. Românii NU au fost primiți în Turcia doar cu buletinul

Mulți români au plecat în vacanțe în Turcia doar cu buletinul de identitate însă autoritățile vamale din această țară le-a refuzat intrarea.

Problemele au fost semnalate pe un grup de pe Facebook, cu aproape 77.000 de membri. O femeie spune că a oferit şi pașaportul pentru că autoritățile nu au vrut să-i accepte doar buletinul. 

"Noi ieri ne-am întors și peste tot doar pașapoartele au fost cerute", mai spune cineva. 

"Azi noapte ne-am întors. Peste tot au cerut pașapoartele și în aeroport și la hotel", mai spune cineva.

Daniel a povestit la Antena CNN cum  copilul său, în vârstă de 17 ani, nu a fost lăsat să treacă vama dinspre Bulgaria spre Turcia, având un buletin care urma să expire peste trei luni.

"În primul rând ne-au cerut buletinele, le-am dat și a început să zâmbească, să spună știți, copilul dumneavoastră trebuie să întoarcă înapoi în România. Dumneavoastră puteți să intrați, pentru că copilului dumneavoastră îi expiră buletinul peste trei luni.

Şi-au cerut scuze și au spus că ei respectă legea lor și cam atât. Mi-au zâmbit, m-au întors la 180° și am rămas în Bulgaria.

Ce spune MAE

"Ministerul Afacerilor Externe precizează că informații detaliate privind condițiile de călătorie în Republica Turcia, inclusiv condițiile de intrare în acest stat, aplicabile cetățenilor români, sunt disponibile pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe. Reamintim că, în conformitate cu decizia autorităților turce, începând cu data de 21 mai anul acesta, cetățenii români pot călători în Republica Turcia și în baza cărții de identitate în curs de valabilitate, fără vreo condiție specifică privind valabilitatea minimă, prin raportare la momentul intrării sau ieșirii de pe teritoriul turc. Măsura se aplică doar pentru călătoriile în scop turistic.

Cu privire la eventuale dificultăți întâmpinate de cetățenii români care călătoresc în Republica Turcia în baza cărții de identitate, mai precizează că la nivelul oficiilor consulare ale României în Turcia au fost primite câteva sesizări privind situații în care funcționari ai Poliției de Frontieră Turcia au condiționat intrarea unor cetățeni români din în Turcia, care au optat pentru prezentarea cărții de identitate de valabilitatea de minim 90 de zile a acesteia.

Reprezentanții oficiilor consulare ale României au sesizat autoritățile turce cu privire la aceste incidente, cele din urmă subliniind faptul că nu a intervenit nicio modificare a regimului de intrare pentru cetățenii români, iar cartea de identitate poate fi folosită inclusiv în ultima zi de valabilitate a acesteia pentru ieșirea din Republica Turcia", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe

"Am încercat să sun la consulat, am încercat să sun peste tot, asta fiind, ieri duminică. Evident nu a răspuns nimeni", a spus Daniel.

 Sper să audă toată lumea măcar pentru copii să-și facă pașaport până în 18 ani. Eu așa recomand nu mai pot să ascult de nimeni. Mie mi-au stricat concediu", a mai spus Daniel la Antena 3 CNN

 

×
Subiecte în articol: vacanta turcia buletin