x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Românii ucişi în Afganistan au fost repatriaţi

Românii ucişi în Afganistan au fost repatriaţi

de L. Budin    |    11 Sep 2019   •   07:51
Românii ucişi în Afganistan au fost repatriaţi

Ieri, la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, avut loc ceremonia de repatriere a celor doi români care şi-au pierdut viaţa în Afganistan. Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a dus un ultim omagiu celor dispăruţi.

 

După slujba religioasă, s-a citit ordinul prin care ministrul Apărării l-a avansat la gradul de sublocotenent post-mortem pe caporalul Ciprian-Ştefan Polschi. S-a dat citire şi decretului prin care cei doi eroi au fost decoraţi post-mortem, de preşedintele României, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război.

În noaptea de 2 spre 3 septembrie, Vasile Rădună, de la misiunea diplomatică a României la Kabul, a murit în timpul unui atac terorist. Ciprian-Ştefan Polschi, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, şi-a pierdut viaţa pe 5 septembrie, în urma exploziei unei maşini-capcană.

„Nimic şi nimeni nu îi va aduce înapoi, dar locul lor este veşnic în memoria noastră”, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leş, adăugând că România rămâne neclintită „în determinarea de a contribui la efortul internaţional de combatere a terorismului”.

 

 

 

×