x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Sondaj: Peste 65% dintre români consideră că biroul lor este doar parțial sigur pentru sănătate

Sondaj: Peste 65% dintre români consideră că biroul lor este doar parțial sigur pentru sănătate

08 Iul 2021   •   11:40
Sondaj: Peste 65% dintre români consideră că biroul lor este doar parțial sigur pentru sănătate

Mai mult de 65% dintre angajații români consideră că biroul lor este doar parțial sigur pentru sănătate, în contextul pandemiei, potrivit unui sondaj Genesis Property.

Realizatorii studiului au aflat că peste 65% dintre angajații români consideră că biroul lor este doar parțial sigur pentru sănătate, iar 17,1% spun că este prea puțin sau chiar deloc sigur în contextul pandemiei.

Lucrul într-un mediu neadecvat pentru sănătate nu numai că prezintă riscuri din perspectiva răspândirii virusurilor și bacteriilor, dar influențează și modul în care angajații își desfășoară activitatea, precum și percepția despre biroul lor.

De la debutul pandemiei, angajații care au lucrat într-un birou „nesănătos” spun că s-au confruntat uneori cu o reducere a capacității de concentrare (65,7%), au avut randament mai scăzut (61,8%) și au resimțit inclusiv simptome precum dureri de cap (57,9%) sau somnolență (45,8%).

Pentru aproape trei sferturi dintre respondenții la sondajul Genesis Property, o clădire sănătoasă protejează sănătatea oamenilor prin măsuri sanitare complexe, iar peste două treimi consideră că sănătatea unei clădiri ține în primul rând de sistemele de filtrare a aerului și apei.

Sondajul inițiat de Genesis Property a vizat 1.208 de angajați din toată țara și a fost realizat în luna iunie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: birou