x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Șoricelul care ne lasă fără înotători olimpici

Șoricelul care ne lasă fără înotători olimpici

de Diana Scarlat    |    03 Oct 2018   •   14:50
Șoricelul care ne lasă fără înotători olimpici

Apariția unui șoricel la Bazinul olimpic Lia Manoliu, din Capitală, a dus la închiderea bazei de antrenament, în luna martie a acestui an. Deși are toate avizele de funcționare în acest moment, bazinul stă închis, iar copiii nu au unde să se antreneze. Cluburile sportive școlare din București au adunat aproape 700 de semnături de la părinții elevilor, iar reprezentanții lor vor ajunge astăzi la Ministerul Tineretului și Sportului, pentru a cere redeschiderea bazinului.

Șoarecele care a închis bazinul olimpic Lia Manoliu ar putea deveni și cauza pierderii unui întreg lot de înotători, dacă Ministerul Tineretului și Sportului nu va găsi soluții pentru elevi. Bazinul Lia Manoliu este locul în care se antrenează sportivii loturilor naţionale, dar modernizarea lui, amânată timp de 28 de ani, ar putea crea astăzi mai multe prejudicii decât beneficii, după ce deja s-au pierdut șase luni de antrenament pentru elevii talentați. Lucrările de renovare ar trebui să înceapă anul viitor, în luna mai, dar decizia de a ține în continuare închis bazinul îi afectează grav pe elevii sportivi. „Am strâns 700 de semnături și vom merge la Ministerul Tineretului și Sportului, pentru a depune un memoriu. Sperăm să găsim înțelegere, pentru că acest bazin stă închis încă șapte luni, până vor începe lucrările, iar în acest timp, copiii nu mai au unde să se antreneze și se vor pierde talente. Noi suntem multe cluburi sportive școlare și nu avem unde să ne desfășurăm activitatea. Poate găsim o soluție de redeschidere a bazinului, până încep lucrările. Mai sunt bazine, dar care au fost date în administrare cluburilor private, iar noi suntem cluburi școlare”, a explicat, pentru Jurnalul, Mihai Vintilă, profesor de înot la Clubul Școlar nr. 1, din Capitală. Profesorul este și unul dintre părinții elevilor afectați de închiderea bazinului olimpic. Un memoriu a fost depus deja și la Avocatul Poporului, pentru a se cere sprijin.

Se cer soluții salvatoare

Bazinul de înot a rămas singurul nemodernizat din Complexul Sportiv Naţional „Lia Manoliu”. Părinții elevilor înotători și profesorii de înot nu contestă nevoia renovării bazinului Lia Manoliu, dar cer soluții de la minister. „An de an s-a dat cu lavabilă, dar o renovare totală nu s-a făcut niciodată. Rugămintea noastră este de a ne putea sprijini până când va intra bazinul în renovare”, mai spune profesorul de înot.

Ministerul Tineretului și Sportului nu are, încă, o soluție. „Încă suntem în procedură de licitație pentru atribuirea lucrărilor de proiectare și execuție, apoi vor începe lucrările. Încă nu se poate ști cu exactitate data la care vor începe lucrările de renovare”, au explicat reprezentanții ministerului. Dacă nu vor fi contestații la licitație, lucrările ar putea începe efectiv peste cel puțin patru luni, după ce se trece de faza de proiectare.

Părinții și profesorii spun că s-ar putea umple bazinul cu apă, dar nu a vrut nimeni să-și asume responsabilitatea, pentru a-l redeschide, deși există toate avizele de funcționare.

Suntem șapte cluburi sportive școlare, în care este inclus și Liceul Racoviță, cu elevi de la clasa zero până la a XII-a la înot. Noaptea să plece copiii singuri pe stradă nu este în regulă. Mihai Vintilă, profesor de înot

 

×
Subiecte în articol: Bazinul olimpic Lia Manoliu