x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Specialiștii Senatului Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României dezvăluie elementele-cheie pentru încetinirea îmbătrânirii

Specialiștii Senatului Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României dezvăluie elementele-cheie pentru încetinirea îmbătrânirii

de Redacția Jurnalul    |    13 Mai 2024   •   17:17
Specialiștii Senatului Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României dezvăluie elementele-cheie pentru încetinirea îmbătrânirii
Sursa foto: Hepta

Singapore a fost gazda celui mai important eveniment din lume dedicat longevității, în contextul în care Singapore este țara cu cea mai spectaculoasă evoluție a speranței de viață în ultima jumătate de secol. Dezvoltarea economică fără precedent a țării a adus cu sine și o serie de politici sociale și de sănătate deosebite, care au făcut ca acum Singapore să fie considerată o „zonă albastră a longevității”, una dintre puținele zone pe glob unde speranța de viață este foarte ridicată.

Școala de Medicină Yong Loo Lin, din cadrul Universitatii Naționale din Singapore, a fost organizatoarea unui eveniment de pionierat, care s-a  concentrat pe rolul critic al suplimentelor alimentare ca intervenție geroprotectivă.

La eveniment au participat și reprezentanții Senatului Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, care și-au prezentat concluziile pe larg într-un articol disponibil în „Longevity Magazine”, revistă editată cu suportul științific al  Senatului Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Pe scurt, cea mai recentă tendință în acest domeniu este de a încerca să se reducă fenomenul îmbătrânirii celulare, prin inhibarea mecanismelor care provoacă îmbătrânirea.

Specialiștii prezenți au arătat că cele mai eficiente suplimente sunt cele care conțin NAD+, alpha -keto- glutaratul, urolitinul,berberina,  vitamina D, Omega 3, fisetinul, carotenoizii.

În prezent, în România, Senatul Științific al FDVDR și Asociația de Genetică şi Medicină Personalizată au încheiat un parteneriat care işi propune extinderea educaţiei în domeniul geneticii umane şi conştientizarea beneficiilor imense ale analizelor genetice în terapia personalizată.

În cadrul aceluiaşi parteneriat, ca membri ai Healty Longevity Medicine Society, prima asociaţie profesională din lume în medicina longevităţii, Senatul Ştiinţific şi AGPM îşi propun formarea unui grup de lucru cu specialişti din România şi din afara ţării pentru validarea unui protocol medical privind medicina antiaging, protocol care să ofere practicienilor un standard de îngrijire şi abordare a pacientului.

 

×