x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Sprijin de 50.000 de lei pentru organizațiile care derulează proiecte dedicate familiilor

Sprijin de 50.000 de lei pentru organizațiile care derulează proiecte dedicate familiilor

de Redacția Jurnalul    |    03 Mai 2023   •   14:30
Sprijin de 50.000 de lei pentru organizațiile care derulează proiecte dedicate familiilor
Sursa foto: FB Gabriela Firea

Ministrul Familiei Gabriela Firea a anunțat miercuri lansarea unui concurs național, în cadrul căruia organizațiile și asociațiile care derulează proiecte dedicate familiilor pot primi sprijin financiar de 50.000 de lei pe proiect.

Gabriela Firea susține că proiectul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse înseamnă acordarea unui grant, o finanțare nerambursabilă, în valoare de maximum 50.000 de lei pentru 60 de proiecte dedicate sprijinirii familiilor din România. Astfel, organizațiile și asociațiile din domeniu pot beneficia de acest sprijin financiar după ce își înscriu proiectele în concurs.

„Am propus acest program nou în pachetul legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiilor”, a adăugat Gabriela Firea. Potrivit acesteia, pachetul legislativ este într-un stadiu avansat și urmează să fie transmis pe circuitul de avizare ministerială.

Ministrul Familiei arată că, potrivit cifrelor oficiale Eurostat, în România sunt aproape 227.000 de familii numeroase, cu 3 sau mai mulți copii, care fac parte din toate categoriile sociale, deci și din grupuri vulnerabile sau minorități care au nevoie de sprijin.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sprijin proiecte dedicate familiilor