x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Strategia Naţională Antidrog, întârziată

Strategia Naţională Antidrog, întârziată

de L.Budin    |    09 Iun 2020   •   18:00
Strategia Naţională Antidrog, întârziată

Într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului României, comitetul director al Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului - CIADO România îşi manifestă îngrijorarea cu privire la întârzierea procedurilor de adoptare a Strategiei Naţionale Antidrog 2021, fără de care societatea civilă nu poate dezvolta programe de prevenire pentru tinerii vulnerabili.

„Experienţa anilor trecuţi ne determină să privim cu multă preocupare şi îngrijorare întârzierea procedurilor de adoptare a Strategiei Naţionale Antidrog 2021 (S.N.A.), Planului de Acţiune (P.A.), Programului de Interes Naţional (P.I.N.). Toate documentele enunţate au fost adoptate în trecut cu întârzieri de 1-2 ani, ceea ce a dus la o degringoladă totală în aplicarea lor”, se spune în scrisoarea deschisă. 

 

 

„Consumul de droguri creşte, dealerii înfloresc, şi noi, cei de partea corectă a baricadei, devenim copleşiţi şi vulnerabili, pentru că Ministerul Afacerilor Interne şi Agenţia Naţională Antidrog de 13 ani doar mimează aplicarea Strategiilor Antidrog şi a Programului de Interes Naţional”.

CIADO România

 

 

×