x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Tabără de uitat de inundaţii, la Vaslui

Tabără de uitat de inundaţii, la Vaslui

de Theodora Şutiu    |    16 Iul 2018   •   15:53
Tabără de uitat de inundaţii, la Vaslui

Prefectura judeţului Vaslui, împreună cu Direcția Județeană de Sport și Tineret, le-a pregătit copiilor afectaţi de inundaţiile din zonă o surpriză de proporţii. Cei mici vor merge în tabără la Poiana Căprioarei, unde vor participa la activități relaxante, menite să îi facă să uite de probleme. În tot acest timp, părinţii vor fi sprijiniți sã-și repare gospodãriile afectate de precipitații.

"În perioada următoare, vom lua legãtură cu primarii din comunele unde există locuințe afectate de inundații, pentru a vedea de câți copii este vorba. Cei care vor accepta vor merge la Poiana Cãprioarei, unde vor beneficia de condiții moderne de cazare și masă. Pentru cei mici, tabăra gratuită va fi o mică alinare a suferinței și un sprijin pentru familiile afectate de a depăși acest moment din viața lor", a spus prefectul Eduard-Andrei Popica, conform VremeaNouă.

Inspectoratul Școlar va asigura prezența pe durata taberei a unui cadru didactic la un grup de maximum 10 copii minori, chiar dacă până în prezent nu se ştie numărul exact de participanţi.

Totodată, autorităţile pun la dispoziție un punct de colectare pentru donațiile destinate persoanelor afectate de inundații, alunecări de teren și fenomene meteorologice deosebite. Se pot dona atât alimente din gama celor neperisabile, cât și îmbrăcăminte sau încăltãminte, cu rugămintea că acestea sã fie în stare decentă.

 

1.500 de locuri vor fi disponibile pentru copii în centrele de agrement din toată ţara. 67 de localităţi din 27 de judeţe erau afectate de inundaţiile de săptămâna trecută.

×
Subiecte în articol: Poiana Căprioarei tabăra