x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Telemuncă: creează un spaţiu de lucru plăcut

Telemuncă: creează un spaţiu de lucru plăcut

17 Iun 2020   •   11:44
Telemuncă: creează un spaţiu de lucru plăcut

Munca de acasă necesită, în primul rând, un pic de organizare, dar şi o atmosferă plăcută: un colţ de birou amenajat şi decorat cu gust, un scaun comod, un sistem de iluminat corespunzător.

 

Acasă poţi să-ţi creezi un mediu liniştit de lucru, comod, fără constrângeri, fără deranj. Începe prin a-ţi amenaja biroul într-un loc izolat din casă, acolo unde copiii nu se joacă, unde nu urlă televizorul şi unde pisica nu se plimbă pe claviatura calculatorului. Gândeşte-te că, de la acel birou, vei avea teleconferinţe cu colegii şi va trebui să te poţi concentra asupra sarcinilor de serviciu. Colţul tău de lucru va trebui să aibă şi o bună conexiune la internet.

E adevărat, când ai un apartament mic, e greu să găseşti locul ideal. Prin bucătărie se fâţâie toată familia, la fel şi prin sufragerie... Spaţiul ideal ar putea fi chiar în dormitorul tău sau în balconul închis. Alege un colţ cu lumină naturală, degajează obiectele inutile şi amplasează în loc o măsuţă cu înălţimea potrivită şi un scaun comod. Scaunul adaptat şi reglabil e foarte important, fiindcă orele lungi de muncă la birou se sfârşesc întotdeauna cu dureri de coloană vertebrală. Alege un scaun care sprijină spatele şi-l menţine drept.

Este esenţial să optimizezi spaţiul pe care îl ai la dispoziţie. Adaugă un raft sau cutii decorative în care să-ţi pui dosarele sau consumabilele. Periodic, sortează şi aruncă hârtiile de care nu mai ai nevoie. Nu vei risca astfel să încarci biroul cu lucruri inutile.

 

 

Decorează, personalizează

 

Pentru că petreci ore, zile în şir la biroul tău de acasă, este important să creezi un spaţiu în care să te simţi bine şi să ai randament mare. Decorează şi personalizează locşorul în care munceşti. Adaugă un paravan pentru un plus de initimitate, un ghiveci cu o floare, desenul unuia dintre copii, menit să te motiveze. Tuşe mici, elegante vor da un plus de clasă– cu condiţia să nu supraîncarci spaţiul.

 

Lumina naturală este importantă pentru confortul tău vizual, dar nu ezita să adaugi diferite surse de lumină directă sau indirectă, pentru a adapta iluminatul condiţiilor de muncă.

 

 

 

×