x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Tenis în ajutorul celor defavorizaţi

Tenis în ajutorul celor defavorizaţi

de L. Budin    |    20 Sep 2019   •   19:00
Tenis în ajutorul celor defavorizaţi

Asociaţia The Social Incubator organizează turneul Tenis pentru Fapte Bune, care susţine cauza tinerilor instituţionalizaţi din România, în special a celor care părăsesc sistemul de protecție a copilului.

La turneu s-au înscris până acum 53 de persoane din comunitatea de business şi media. Scopul evenimentului este strângerea de fonduri, pentru sprijinirea tinerilor instituţionalizaţi ȋn procesul de integrare socio-profesională. Peste 3.500 de tineri părăsesc anual sistemul de protecție, nepregătiți pentru o viață independentă, și sunt marginalizați de către societate. Dintre ei, doar o persoană din 40 se angajează legal. Ca efect al lipsei de integrare, mulți rămân pe străzi şi, uneori, devin victime ale traficului de persoane sau de droguri.

Toate fondurile strânse ȋn urma turneului, care se desfăşoară pe 21 şi 22 septembrie, vor fi direcţionate către programele asociaţiei de sprijinire a celor defavorizați. Florin Stancu, 24 de ani, unul dintre cei 3.540 de tineri care au trecut pragul asociaţiei The Social Incubator, va fi prezent şi el la eveniment, atât în calitate de jucător, cât şi pentru a susţine un meci demonstrativ.

Turneul se bucură de susţinerea multor personalităţi din lumea sportului şi culturii, printre care Alexandra Cadanţu, Ana Bogdan, Ana Maria Brânză, Irina Begu, Dana Nălbaru, Dragoş Bucur, Mihaela Buzărnescu, Monica Roşu, Randi și Roxana Ciuhulescu. Evenimentul e susţinut şi de Ministerul Tineretului şi Sportului.

×