x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Tinerii inovatori în sănătatea digitală vor primi finanțări pre-seed în valoare totală de 30.000 de dolari

Tinerii inovatori în sănătatea digitală vor primi finanțări pre-seed în valoare totală de 30.000 de dolari

de Redacția Jurnalul    |    08 Oct 2024   •   14:12
Tinerii inovatori în sănătatea digitală vor primi finanțări pre-seed în valoare totală de 30.000 de dolari

Încep înscrierile pentru Hackathon4Health 2024, ediția a7-a, inițiativă a Johnson & Johnson România, recunoscută și așteptată în fiecare an de către experți din domeniul sănătății ,start-ups și digitalizare din România. Înscrierile au loc în perioada 8 octombrie- 1noiembrie 2024, ora 23:59, pe platforma evenimentului, www.hackathon4health.ro.

Evenimentul va reuni zeci de tineri interesați de digitalizare și inovație în sistemul de sănătate, profesioniști în domeniul sănătății, reprezentanți ai mediului academic și de afaceri, ai autorităților, furnizori de servicii medicale și spitalicești, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți, studenți la medicină, precum și alte specializări,

Continuă parteneriatul inovator dintre Johnson & Johnson România și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București (UMFCD), prin Centrul de Inovație și e-Health București, România (8 octombrie 2024) – Azi se dă startul înscrierilor în cadrul celei de-a 7aediții aHackathon4Health, un proiect inițiat de Johnson & Johnson România, implementat în colaborare cu UMFCD, prin Centrul de Inovație și e-Health și Fundația Împreună pentru Educație și Sănătate(FIES).

Hackathon4Health, cel mai important hackathon pe teme de sănătate din România, va avea loc în perioada 8-10 noiembrie 2024 și va urmări identificarea și susținerea celor mai valoroase proiecte digitale inovatoare, cu impact real în domeniul sănătății. Trei echipe câștigătoare dintre cele participante la hackathon în urma procesului de selecție vor beneficia de finanțări pre-seed în valoare totală de 30.000 de USD din partea Johnson & Johnson România și mentorat pentru dezvoltarea proiectelor în primele 6 luni ulterioare finanțării, din partea Johnson & Johnson și a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, prin intermediul Centrului de Inovație și e-Health.

 „Hackathon4Health este unul dintre cele mai valoroase proiecte menite să contribuie la digitalizarea sistemului de sănătate din România prin soluții concrete. Cu fiecare ediție, descoperim idei și propuneri inovatoare ale tinerilor care reprezintă viitorul medicinei românești. Entuziasmul și bucuria pe care le vedem la echipele de tineri participanți la hackathon, dar și la mentorii acestora, ne confirmă faptul că împărtășim cu toții aceeași preocupare constantă pentru soluții digitale destinate sănătății și sistemului de sănătate” a declarat Georgiana Coșoveanu, Director Governmental Affairs and Policy, Johnson &Johnson România.

Eveniment de reputație în rândul pasionaților de digitalizare și inovație în sistemul de sănătate, Hackathon4Health 2024 va beneficia de suportul și implicarea experților din domeniul sănătății, mediul academic și cel de business, precum și de cel al autorităților, furnizorilor de servicii medicale și spitalicești experților tehnici și reprezentanților asociațiilor de pacienți, al studenților la medicină și din alte specializări. Misiunea echipelor participante la hackathon va fi să dezvolte soluții digitale inovatoare în decursul celor 48de ore de concurs, desfășurate în somptuoasa Biblioteca a Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”.

Temele ediției cu numărul șapte sunt următoarele:

a. Prevenţia şi tratamentul pacienţilor în specializările oncologie, hematologie, oftalmologie și neurologie

b. Sănătatea mintală şi îmbunătăţirea calităţii vieţii

c. Dispozitive medicale ale viitorului.

Ca domeniu strategic pentru omenire, medicina viitorului nu va mai fi posibilă fără soluții digitale performante, iar una dintre misiunile tinerilor care vor activa în domeniul sănătății este și aceea de a găsi rezolvări rapide și optime pentru problemele de sănătate presante ale omenirii prin dezvoltarea sau utilizarea de soluții digitale. Astfel, ne bucurăm să putem susține digitalizarea sănătății din România și prin proiectul Hackathon4Health, încurajând echipele de tineri inovatori să se înscrie, să beneficieze de sprijinul mentorilor ca să poată vedea cum prind contur proiectele lor inovatoare. Anul acesta, UMFCD găzduiește cea de-a-7-a ediție a acestui eveniment, spațiul unic, încărcat de istorie, fiind poate cel mai inspirațional pentru performanță în medicină” a declarat Prof. Dr. Viorel Jinga, Rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București.

Timp de două zile, participanții la hackathon vor lucra în grupuri, beneficiind de ajutorul și coordonarea unor mentori, profesioniști și experți în domeniu. Aceștia sunt experți și profesioniști din domeniul sănătății, academic, antreprenorial, IT&C, membrii ai asociațiilor de pacienți, precum și reprezentanți ai autorităților. Mentorii îi vor sprijini să își dezvolte ideile în proiecte la nivelul la care acestea ar putea fi implementate.

În ultima zi de concurs, juriul va desemna 3 proiecte câștigătoare din cele prezentate de echipele participante la Hackathon. Fiecare echipă câștigătoare va primi din partea Johnson & Johnson România câte o finanțare pre-seed în valoare de 10.000 de dolari USD pentru dezvoltarea și implementarea proiectului.

De asemenea, în următoarele 6 luni de după încheierea Hackathonului, cele 3 echipe câștigătoare vor beneficia de sprijin în implementarea proiectului lor din partea Johnson & Johnson România, cât și dinpartea Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, prin Centrul de Inovație și e-Health.

Pentru al șaptelea an consecutiv, Hackathon4Health 2024 este implementat având parteneri strategici ai evenimentului Ambasada Statelor Unite ale Americii în România şi Camera de Comerţ AmericanăînRomânia (AmCham Romania).

Despre Johnson&Johnson

La Johnson&Johnson, credem că sănătatea este totul. Astfel, aplicăm cu rigurozitate știința și compasiunea pentru a abordacuîncredere cele mai complexe boli ale vremurilor noastre. Prin ascultare și învățare continue, înțelegem nevoile pacienților și aleprofesioniștilor din sănătate și astfel putem susține dezvoltarea tratamentelor transformaționale. Tehnologiile cele mai avansateși viziunea experților ne ajută să înțelegem și să abordăm problemele serioase de sănătate ale zilelor noastre pentru a deschidecaleacătre potențialele medicamente ale viitorului. Aflați mai multe la https://www.jnj.com

 

Despre Centrul de Inovație și e-Health al UMFCD (CieH)

CieH este o structură din cadrul UMF „Carol Davila” din București care are rolul de a susține dezvoltarea aptitudinilor și competențelor studenților si medicilor în activitățile de inovare și sănătate digitală, în vederea creșterii competitivității și adaptării la digitalizareasistemelor de educație și sănătate. CieH vizează dezvoltarea soluțiilor digitale și inovative pentru sectorul medical, pentru a deservi toți actorii implicați în domeniul sănătății. CieH susține transferul tehnologic al soluțiilor viabile, cât și valorificarea și diseminarearezultatelor acestora. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi cieh.umfcd.ro. Urmăriţi-ne şi pe @CieHUMFCD.

Despre Fundația Împreună pentru Educație și Sănătate (FIES)

FIES este o structură din UMFCD care are rolul de organiza și derula activități de promovare a imaginii, în vederea creșterii performanței UMF „Carol Davila” din București pe toate planurile, atât în țară, cât și în străinătate. De asemenea, un alt scop al FIESeste acela de a consolida relațiile din domeniul bio-medical și de valorifica oportunitățile pentru dezvoltarea instituțională a UMFCD. FIES urmărește sprijinirea, atragerea, pregătirea și perfecționarea personalului/specialiștilor, calificați și înalt calificați, în domeniul sănătății, învățământului și cercetării științifice la toate nivelurile prin programe specifice.

×