x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Un ultim omagiu profesorului Ovidiu Băjenaru: „Va dăinui veșnic în medicina și neurologia modernă”

Un ultim omagiu profesorului Ovidiu Băjenaru: „Va dăinui veșnic în medicina și neurologia modernă”

06 Sep 2020   •   19:54
Un ultim omagiu profesorului Ovidiu Băjenaru: „Va dăinui veșnic în medicina și neurologia modernă”

Trecerea în neființă a profesorului Ovidiu-Alexandru Băjenaru, reprezentant de seamă al mediului academic românesc, a  cutremurat lumea medicală. Foștii săi colegi au transmis mesaje în care aduc un ultim omagiu cunoscutului medic, care a fost președinte de onoare „ad vitam” al Societății de Neurologie din România.   

 

„Motto: „Toți suntem nemuritori, dar trebuie să murim întâi” - Mircea Eliade

Infinitul cuvintelor și al metaforelor reprezintă prea puțin pentru a exprima durerea pierderii celui ce a fost profesorul, neurologul, medicul, mentorul și prietenul devotat, Ovidiu Alexandru Băjenaru. Personalitatea sa inegalabilă va dăinui veșnic în medicina și neurologia modernă, iar pentru vasta sa operă științifică pe care, cu noblețe, ne-o lasă moștenire, nu putem decât să-i mulțumim. Cercetător științific de înaltă ținută internațională, Prof. Univ. Dr. Ovidiu Alexandru Băjenaru a fost inițiatorul a numeroase proiecte de cercetare științifică medicală, multe dintre acestea derulându-se și în cadrul Societății pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității, proiecte prin care a reușit să promoveze la nivel mondial neurologia și medicina românească. Nouă, celor ce ne-a fost oferit darul de a-l cunoaște și de a-l avea alături, ne rămâne obligația de a-i duce mai departe munca și de a încerca să deschidem noi porți în cercetarea științifică medicală. Într-un infinit Laudatio și-n semn de speranță vom duce prin muncă și rugăciune mereu o parte a spiritului nostru către liniștea eternă  a celui ce a fost Prof. Univ. Dr. Ovidiu Alexandru Băjenaru”, este mesajul transmis de Comitetul științific al Societății pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității, Institutul RoNeuro din Cluj Napoca și Prof. Univ. Dr. Dafin Mureșanu.

 

O „locomotivă” pentru neurologia românească

„Cu mare efort, prin munca și străduința zilnică, chiar în vremuri potrivnice, profesorul Ovidiu Băjenaru a fost o adevărată «locomotivă» pentru neurologia românească, fiind un model profesional pentru numeroase generații de studenți, medici rezidenți, specialiști, primari. Seriozitatea și dăruirea față de profesie l-au făcut un creator adevărat al școlii moderne de neurologie. A fost, dincolo de toate, un om minunat, vizionar, creator, generos. Îl vom păstra cu toții în memorie cu drag și recunoștință. Dumnezeu să îl odihnească!”, a transmis și Comitetul Executiv al Societății de Neurologie din România (SNR).

×
Subiecte în articol: prof dr ovidiu bajenaru