x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social UPDATE Controlul de la Spitalul din Corabia s-a încheiat. Ce măsuri au fost luate

UPDATE Controlul de la Spitalul din Corabia s-a încheiat. Ce măsuri au fost luate

11 Ian 2021   •   10:48
UPDATE Controlul de la Spitalul din Corabia s-a încheiat. Ce măsuri au fost luate
Sursa foto: Hepta

Controlul efectuat la Spitalul Orășenesc din Corabia de către DSP Olt s-a încheiat. Acesta a fost dispus de ministrul Sănătății, după ce au apărut imagini în mediul online cu un pacient care stătea pe jos și cerea ajutor. Medicul de gardă și asistenta medicală au fost amendați contravențional. 

"Am văzut şi eu imaginile de la Spitalul Orăşenesc din Corabia şi am cerut aseară trimiterea de îndată a unei echipe de control la faţa locului pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate. Verificarea echipei de control a DSP s-a încheiat astăzi dimineaţă la orele 02,00 şi a fost înaintată Corpului de Control al ministrului Sănătăţii", a scris Vlad Voiculescu, pe Facebook.

Mediul de gardă a fost sancționat cu 6.000 de lei pentru că a refuzat să acorde asistență medicală unui pacient, iar asistenta medicală a primit o amendă de 3.000 de lei pentru nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru. Unitatea sanitară a primit avertisment. 

Totodată, s-a dat termen pentru discutarea cazului în Comisia de etică a unității sanitare și luare de măsuri pentru refacerea și însușirea protocoalelor de către personalul de lucru. 

ȘTIRE INIȚIALĂ O echipă de control a Direcției de Sănătate Publică (DSP) va efectua un control la Spitalul Orășenesc din Corabia, după ce au fost făcute publice imagini cu un pacient care stătea pe jos și cerea ajutor. 

"Am urmărit şi eu imaginile care au fost postate pe reţelele de socializare online de la Spitalul Orăşenesc din Corabia şi am cerut aseară trimiterea de îndată a unei echipe de control la faţa locului pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate cu acest domn. După ce voi avea toate informaţiile, voi putea lua o decizie pentru ca astfel de situaţii să fie tratate cu mult mai mult profesionalism de către personalul spitalicesc", a spus ministrul Sănătățiil, Vlad Voiculescu.

Raportul DSP Olt va fi predat Corpului de Control al ministrului Sănătăţii.

×