O companie din Elveţia a dezvoltat un nutreţ ce reduce cantitatea de gaze cu efect de seră emanate în atmosferă de fermele de vaci ajutând astfel în lupta cu încălzirea globală. O singură vacă produce anual echivalentul a circa trei tone de dioxid de carbon (CO2), susţine Agolin, societate cu sediul în oraşul elveţian Biere, în apropiere de Lausanne. Cofondatorul şi directorul general al companiei, Kurt Schaller, a declarat că nutreţul specializat poate contribui la reducerea emisiilor cu 10%. „Vindem amestec pentru circa un milion de vaci pe an... În Uniunea Europeană sunt 25-28 de milioane de vaci, aşadar este un procent important”, a spus el. „Acesta reprezintă astăzi o reducere de 300.000 de tone de CO2”, a adăugat managerul. Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, sectorul zootehnic este răspunzător de până la 18% din gazele cu efect de seră care contribuie la încălzirea globală. Aproape un sfert din această cantitate provine de la flatulenţa bovinelor.