x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Vaslui: 215 salariaţi de la Rulmenţi SA Bârlad, cel mai mare angajator din judeţ, concediaţi colectiv în următoarea lună

Vaslui: 215 salariaţi de la Rulmenţi SA Bârlad, cel mai mare angajator din judeţ, concediaţi colectiv în următoarea lună

14 Apr 2016   •   20:33
Vaslui: 215 salariaţi de la Rulmenţi SA Bârlad, cel mai mare angajator din judeţ, concediaţi colectiv în următoarea lună

Un număr de 215 salariaţi de la societatea Rulmenţi SA Bârlad, cel mai mare agent economic şi angajator din judeţul Vaslui, vor fi concediaţi colectiv în următoarea lună, din cauza scăderii drastice a comenzilor, potrivit unei adrese transmise către Agenţia Judeţeană de Şomaj.

Societatea Rulmenţi SA Bârlad, cel mai mare agent economic din judeţul Vaslui, va concedia colectiv 215 din cei 1.632 de salariaţi câţi lucrau în fabrică la începutul acestui an.

Disponibilizările vor începe pe 15 aprilie, potrivit unei situaţii comunicate Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui şi Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, şi se vor încheia pe 15 mai 2016.

Majoritatea salariaţilor vizaţi de disponibilizări sunt cei aflaţi în pragul pensionării, cei care au un alt loc de muncă sau cumulează pensia cu salariul, precum şi cei care nu au copii sau alte persoane în întreţinere.

"În comunicarea transmisă către ITM Vaslui, reprezentanţii societăţii motivează concedierile colective în contextul crizei economice globale, ceea ce a condus la scăderea drastică a volumului de comenzi şi a încasărilor din livrări. Decizia disponibilizărilor a fost adoptată de către Consiliul de Administraţie al societăţii, în luna ianuarie”, a declarat, joi, pentru News.ro inspectorul şef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Cei 215 salariaţi disponibilizaţi vor beneficia de salarii compensatorii, conform Contractului Colectiv de Muncă, între trei şi şase lefuri medii pe societate, în funcţie de vechime. În plus, vor primi şi ajutor de şomaj pentru o perioadă de până la 12 luni. 

Sursa: news.ro

×