x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cererile pentru paşapoartele temporare vor putea fi depuse la toate ghişeele din sediile din Pipera şi Piaţa Amzei. O imprimantă specială va fi instalată în cursul nopţii

Cererile pentru paşapoartele temporare vor putea fi depuse la toate ghişeele din sediile din Pipera şi Piaţa Amzei. O imprimantă specială va fi instalată în cursul nopţii

16 Aug 2017   •   21:45
Cererile pentru paşapoartele temporare vor putea fi depuse la toate ghişeele din sediile din Pipera şi Piaţa Amzei. O imprimantă specială va fi instalată în cursul nopţii

Paşapoartele simple temporare vor fi eliberate, începând de joi, şi la ghişeele din sediul Direcţiei Generale de Paşapoarte din Piaţa Amzei, unde acum se eliberează doar paşapoatele electronice, în acest sens urmând să fie instalată în cursul nopţii o nouă imprimantă, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

"A fost solicitată de la Imprimeria Naţională o imprimantă specială pentru sediul din Piaţa Amzei la care să se poată tipări paşapoartele simple temporare. (...) După operaţionalizarea celei de-a doua imprimante, începând de mâine dimineaţă (joi dimineaţă, n.r.), cererile pentru paşapoartele temporare vor putea fi depuse la toate ghişeele din sediile din Pipera şi din Piaţa Amzei”, spun reprezentanţii ministerului, precizând că imprimanta va fi instalată la sediul din Piaţa Amzei în cursul nopţii.

Paşapoartele simple temporare se puteau elibera până în prezent doar la trei ghişee din sediul din Pipera.

Reprezentanţii ministerului mai spun că miercuri, în jurul orei 15.30, la sediul din Pipera erau în aşteptare 448 de cereri, în timp ce la sediul din Piaţa Amzei erau doar 10 persoane, astfel că au fost puse la dispoziţie mai multe mijloace de transport care să îi ducă pe oameni la sediul din Piaţa Amzei. De asemenea, mai spun ei, toate persoanele care au rămas la sediul din Pipera pentru a depune documentele sau aşteptând eliberarea paşapoartelor au primit apă.

"Reamintim că ministrul Afacerilor Interne a solicitat conducerii Direcţiei Generale de Paşapoarte să actualizeze analiza privind măsurile concrete de extindere a infrastructurii şi necesităţile de suplimentare cu personal care să deservească la capacitate maximă toate sediile din ţară, până la finalizarea perioadei de vârf în ceea ce priveşte numărul de cereri de eliberare a documentelor”, mai precizează MAI.

Prefectul de Bucureşti, Adrian Petcu, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că Prefectura va pune la dispoziţie, începând de joi dimineaţă, un autocar care să îi transporte pe oameni de la punctul de lucru pentru eliberarea paşapoartelor din Pipera la cel din strada Amzei.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a declarat miercuri că la sediul din Pipera, unde se eliberează paşapoarte pentru cetăţenii din Bucureşti şi din Ilfov se creează aglomeraţie şi din cauză că mulţi cetăţeni, inclusiv din alte judeţe, nu merg şi la celelalte puncte de lucru din Bucureşti, respectiv Piaţa Amzei nr. 13, Sector 1; str. Ion Ţuculescu nr. 42, Sector 3; str. Străduinţei nr. 1, Sector 4 şi str. Virtuţii nr. 1-3, Sector 6.

”Într-o zi normală de lucru, în sediul din Pipera se prelucrează aproximativ 600 de cereri, în timp ce într-un sediu de sector se prelucrează puţin peste 100 de cereri”, a subliniat Monica Dajbog la finalul întâlnirii ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, cu şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte şi cu prefectul Capitalei.

De asemenea, ea a anunţat că noul sediu al Direcţiei de Paşapoarte va funcţiona, începând de luni, în centrul comercial Plaza România şi va prelua activitatea a trei puncte de lucru din Bucureşti, urmând să rămână deschise ghişeele din Pipera şi din Piaţa Amzei.

×
Subiecte în articol: paşapoarte