x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Vești BUNE pentru bucureșteni. Elcen a început procedurile de ieșire din insolvență

Vești BUNE pentru bucureșteni. Elcen a început procedurile de ieșire din insolvență

08 Feb 2022   •   17:25
Vești BUNE pentru bucureșteni. Elcen a început procedurile de ieșire din insolvență

Electrocentrale Bucureşti SA (Elcen) a început procedurile de ieșire din insolvență prin achitarea obligațiilor de plată asumate în planul de reorganizare. 

Elcen este principalul furnizor de agent termic pentru sistemul centralizat de energie termică în Capitală şi unul dintre cei mai importanţi producători de energie electrică la nivel naţional.

Compania va plăti sumele restante către creditorii chirografari, ultima categorie de creditori aflați pe listă.  Apoi va îmncepe procedura de ieșire din insolvență la Tribunalul București. 

După  redresarea financiară, Elcen va putea accesa fonduri europene nerambursabile și credite bancare pentru modernizarea centralelor termoelectrice pe care le deţine.
"Deşi Elcen a făcut toate eforturile pentru ieşirea din insolvenţă cu scopul de a-şi consolida rolul economic şi social vital pe care îl deţine, atât pentru securitatea energetică la nivel naţional, cât şi pentru sistemul de termoficare al capitalei, este în continuare nevoie de o colaborare eficientă între toţi participanţii la sistemul centralizat de încălzire al capitalei (Guvern, Primăria Municipiului Bucureşti, Elcen-Termoenergetica), astfel încât să se identifice cele mai bune soluţii pentru menţinerea contextului favorabil creat prin această ieşire din insolvenţă", arată societatea.

Elcen a intrat în insolvență în anul 2016 iar planul de reorganizare a fost depus în 2018. 

 

×
Subiecte în articol: elcen