x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vicepremierul Ana Birchall a reprezentat România la ceremonia de învestire în funcţie a noului preşedinte al Mexicului

Vicepremierul Ana Birchall a reprezentat România la ceremonia de învestire în funcţie a noului preşedinte al Mexicului

02 Dec 2018   •   13:00
Vicepremierul Ana Birchall a reprezentat România la ceremonia de învestire în funcţie a noului preşedinte al Mexicului

Viceprim-ministrul Ana Birchall a participat, sâmbătă, la ceremonia de învestire în funcţie a noului preşedinte al Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, eveniment în cadrul căruia a prezentat din partea României un mesaj de felicitare pentru mandatul încredinţat de majoritatea mexicanilor.

Potrivit unui comunicat de presă remis  de Guvern, în marja acestui eveniment, Ana Birchall a avut o serie de întrevederi cu vicepreşedintele SUA, Mike Pence, cu Ivanka Trump, cu vicepreşedintele Argentinei, Gabriela Michetti, precum şi cu noul ministru de Externe al Statelor Unite Mexicane, Marcelo Luis Ebrard Casaubon.

"Demnitarul român a adresat felicitări pentru numirea în funcţie a ministrului de Externe mexican, Marcelo Luis Ebrard Casaubon, şi i-a urat succes în îndeplinirea mandatului, exprimând, totodată, convingerea că relaţiile bilaterale româno-mexicane se vor dezvolta într-un ritm susţinut. În întrevederea cu Marcelo Luis Ebrard Casaubon, Ana Birchall a evidenţiat excelentele relaţii româno-mexicane, dinamica pozitivă înregistrată în ultima perioadă la nivel bilateral, precum şi importanţa acordată de ambele părţi modernizării Acordului Global UE - Mexic", se mai arată în comunicat.

Vicepremierul român a subliniat că dezvoltarea relaţiilor cu Mexicul, îndeosebi din perspectiva dinamizării cooperării economice bilaterale, reprezintă un obiectiv important, "consemnat în programul nostru de guvernare, la capitolul relansării relaţiilor cu ţările emergente din Asia, America Latină şi Africa".

"Întâlnirea demnitarului român cu vicepreşedintele Argentinei, Gabriela Michetti, a prilejuit reafirmarea interesului României pentru consolidarea relaţiilor bilaterale, atât în plan politic, cât şi economic şi sectorial, având în vedere potenţialul de cooperare dintre cele două state. Totodată, cei doi oficiali au reafirmat angajamentul unor acţiuni comune pentru susţinerea reciprocă a candidaturilor României şi Argentinei la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), obiectiv de importanţă majoră pentru ambele state. De asemenea, în discuţiile cu ceilalţi demnitari latino-americani prezenţi, viceprim-ministrul român a promovat candidatura României pentru un loc de membru nepermanent la Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite", subliniază Guvernul în comunicat. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ana birchall