x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social VIDEO - A fost lansată campania "Stop joc! E viaţa ta!"

VIDEO - A fost lansată campania "Stop joc! E viaţa ta!"

04 Apr 2017   •   15:33
VIDEO - A fost lansată campania "Stop joc! E viaţa ta!"

Primăria Capitalei şi Ministerul Afacerilor Interne au lansat marţi campania "Stop joc! E viaţa ta!", care are ca scop informarea elevilor în legătură cu pericolele care se ascund în spatele jocurilor de pe internet. 

Campania de conştientizare "Stop joc! E viaţa ta!" a fost deschisă la Şcoala nr. 164 din sectorul 6, de primarul general Gabriela Firea şi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. 

"Săptămâna trecută am primit mai multe informaţii cu privire la faptul că în mai multe şcoli din Capitală sunt suspectate câteva cazuri de elevi care au început să joace acest joc ("Balena Albastră" - n.r.) sau care îşi doresc să îl joace, neştiind care sunt pericolele. Aveam alternativa să aşteptăm cu mâinile în sân, să se întâmple o tragedie sau aveam responsabilitatea să participăm împreună la o campanie iniţiată de Primăria Capitalei şi susţinută de Ministerul Afacerilor Interne pentru informarea elevilor din şcoli în legătură cu pericolele jocurilor de pe internet", a precizat Gabriela Firea. 

Ea a adăugat că este mult mai bine să previi decât, ulterior, să vii cu măsuri post-eveniment dramatic. 

"Cred că trebuie să avem o acţiune proactivă şi trebuie să acţionăm înainte de a se întâmpla o tragedie în Capitală sau în oricare alt colţ al ţării. Considerăm că autorităţile trebuie să colaboreze atât cu cadrele didactice, cu părinţii, dar în special cu elevii pentru a-i informa că nu este modern şi cool să acceseze jocuri periculoase, ci este mult mai important pentru sănătate şi viaţa lor şi pot să aparţină unei comunităţi interesante dacă fac sport, dacă merg la teatru, dacă merg la concerte", a subliniat Firea. 

La rândul său, Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a spus că au fost semnalate 54 de cazuri, însă în România nu sunt victime ale acestui joc ("Balena Albastră" - n.r.), iar cercetările efectuate de poliţişti nu au condus la o cauzalitate între joc şi situaţiile semnalate. Potrivit ministrului, au fost 54 de cazuri, sunt în cercetare opt dosare penale, însă Carmen Dan a subliniat că nu poate afirma cu certitudine că există o cauzalitate între joc şi cazul băieţelului din Dâmboviţa sau al elevilor de la Iaşi. 

"Sunt 54 de cazuri semnalate, poliţiştii au făcut verificări pentru a stabili cauzalitatea între acest joc şi situaţiile semnalate, nu s-a putut stabili o astfel de legătură. Noi am încercat să tragem un semnal puternic de alarmă şi să informăm. Poliţiştii fac în continuare verificări cu toată atenţia. Şi pe parte de poliţie vom desfăşura aceste acţiuni de informare şi prevenire", a precizat Carmen Dan. 

Potrivit ministrului de Interne, poliţiştii se vor întâlni, în perioada următoare, cu profesorii, cu elevii, cu asociaţiile de părinţi. 

"Le-am solicitat şi prefecţilor ca fiecare în judeţul pe care îl reprezintă să desfăşoare genul acesta de activităţi şi să implice în aceste activităţi şi inspectoratele şcolare şi asociaţiile de părinţi, dar şi specialiştii în acest domeniu, mă refer aici inclusiv la ONG-urile care au desfăşurat astfel de activităţi", a menţionat ministrul de Interne. 

La eveniment a participat şi CRBL. AGERPRES

 

×