x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Zoo Bârlad îşi vinde animalele

Zoo Bârlad îşi vinde animalele

de Monica Cosac    |    26 Feb 2019   •   12:16
Zoo Bârlad îşi vinde animalele

Trei ponei, trei asini, cinci capre pitice, 15 fazani argintii şi un bivol indian. Sunt doar o parte dintre cele 30 de animale şi păsări pe care conducerea Grădinii Zoologice din Bârlad a decis să le scoată la vânzare, prin „licitaţie publică cu strigare”. Potrivit autorităţilor locale, s-a luat această decizie deoarece există „un excedent de indivizi în cadrul anumitor specii din colecţie”.

Cel mai scump exemplar scos la vânzare este un ponei al cărui preţ de pornire este de 500 de lei. Bivolul indian este scos la vânzare cu 300 de lei, asinii şi caprele pitice cu 100 de lei per exemplar, iar la fazani preţul porneşte de la 20 de lei.

Persoanele interesate de achiziţionarea animalelor sau păsărilor trebuie să se înscrie la licitaţie plătind o taxă de participare de 100 de lei şi o garanţie de participare de 100 de lei, preţul de adjudecare urmând să fie cel mai mare oferit de participanţi, la care se adaugă, potrivit legii, valoarea TVA.  În cazul în care la licitatie se înscrie un singur ofertant, acesta poate pleca acasă cu animalele dacă oferă cel puţin preţul de pornire al licitaţiei.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Primăriei Municipiului Bârlad, pentru ca vânzarea să se concretizeze, consilierii locali trebuie să fie de acord cu proiectul de hotărâre propus de conducerea Grădinii Zoologice, în următoarea şedinţă ordinară, care va avea loc pe 28 februarie.

 

 

 

×