x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea -14 grade la Vârful Omu, la Întorsura Buzăului ninge de zile întregi. IMAGINI LIVE de pe pârtii şi PROGNOZA METEO până luni

-14 grade la Vârful Omu, la Întorsura Buzăului ninge de zile întregi. IMAGINI LIVE de pe pârtii şi PROGNOZA METEO până luni

04 Oct 2013   •   09:26
-14 grade la Vârful Omu, la Întorsura Buzăului ninge de zile întregi. IMAGINI LIVE de pe pârtii şi PROGNOZA METEO până luni

În centrul ţării, iarna pare că s-a instalat cu cel puţin o lună mai devreme faţă de alţi ani. Azi-noapte au fost -14 grade la Varful Omu, -5 la Fundata, -6 grade la Sinaia, -4 grade la Predeal şi -2 la Brasov, iar la polul frigului, la Întorsura Buzăului, ninge de zile întregi.

Pe parcursul zilei, temperaturile nu vor urca foarte mult, încadrându-se între 4-6 grade în estul Transilvaniei şi 13 grade în Oltenia şi sudul Banatului, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade, mai scăzute în depresiuni.

Vântul va continua să bată cu putere mai ales în Moldova, Dobrogea, Bărăgan şi la munte.

Vestea bună este că temperaturile vor creşte treptat începând de duminică, iar săptămâna viitoare vor atinge valorile normale pentru această perioadă din an, cu maxime de 18-20 grade Celsius.

Vezi AICI imagini Live de la munte pe webcam jurnalul.ro

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE 

VINERI - Vremea se va mentine deosebit de rece pentru prima decada a lunii octombrie. Cerul va fi variabil la senin, cu innorari temporare si izolat ploi slabe in estul si in sud-estul tãrii. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare in Moldova, Dobrogea, Baragan si la munte.

Temperaturile maxime vor fi de la 4...5 grade in estul Transilvaniei pana la 14 grade in vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse intre -4 si 5 grade, mai scazute in depresiuni, pana in jurul valorii de -6 grade. Se va produce bruma in nord-vest si centru si pe arii mai restranse in rest, iar in jumatatea de vest, in special noaptea, local va fi ceata.

SAMBATA - Valorile termice vor creste usor in toata tara, dar vremea inca se va mentine mult mai rece decat in mod obisnuit. Cerul va fi variabil la senin, cu unele innorari in regiunile estice, unde si vantul va sufla moderat, cu unele intensificari.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 7...8 grade in depresiuni si 15...16 grade in Dealurile de Vest, iar cele minime intre -3 si 7 grade, mai scazute in estul Transilvaniei, pana la -6 grade. Local in Transilvania si izolat in celelalte regiuni se va produce bruma; se va semnala ceata local in vest si sud-vest si pe arii restranse in rest, mai ales dimineata si noaptea.

DUMINICA - Valorile termice vor continua sa creasca usor in toata tara. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in regiunile estice. Vantul va sufla slab si moderat.

Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 10 si 16 grade, iar cele minime intre 0 si 8 grade, mai scazute in estul Transilvaniei pana la -4 grade, dar si mai ridicate in Dealurile de Vest. Izolat se va produce bruma, in special in Transilvania, iar in zonele joase pe arii restranse va fi ceata, mai ales dimineata si noaptea.

LUNI - Vremea va continua sa se incalzeasca usor in aproape toata tara. Cerul va fi variabil la senin, iar vantul va sufla slab si moderat.

Temperaturile maxime se vor incadra in marea lor majoritate intre 12 si 19 grade, iar cele minime intre 0 si 10 grade, mai scazute in estul Transilvaniei pana la -3 grade. Dimineata, in zonele joase, local, va fi ceata.

×