x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Galațiul și Vasluiul nu scapă de ploi torențiale. Cod portocaliu și în Delta Dunării

Galațiul și Vasluiul nu scapă de ploi torențiale. Cod portocaliu și în Delta Dunării

de Redacția Jurnalul    |    15 Sep 2024   •   11:05
Galațiul și Vasluiul nu scapă de ploi torențiale. Cod portocaliu și în Delta Dunării

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică avertizare cod portocaliu de ploi torențiale pentru județul Tulcea, iar județele Galați și Vaslui, alături de alte județe din Moldova rămân sub avertizare cod galben.

Potrivit ANM, în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Vaslui și Galați va ploua însemnat cantitativ începând de duminică, de la ora 16, până luni, la ora 10. Cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Este cod galben de ploi și în Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, local în zona de munte a Olteniei și în nordul Dobrogei. Aici va continua să plouă, iar prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15...20 l/mp. Este vorba de județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, precum și de zona montană din Mehedinți și Gorj.

De asememena, de la ora 16 până luni la ora 10 vor fi ploi torențiale, importante cantitativ, în Delta Dunării. Este cod portocaaliu de ploi în Delta Dunării, în special în județul Tulcea, unde va ploua torențial, iar cantitățile de apă vor fi de 40...60 l/mp.

De duminică, de la ora 10, până luni la ora 16 este cod galben de ploi în Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, local în zona de munte a Olteniei și în nordul Dobrogei va ploua însemnat cantitativ. Prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp, transmite Mediafax.

Cod portocaliu de ploi torenţiale în Delta Dunării

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o avertizare Cod portocaliu de ploi torenţiale, valabilă până luni dimineaţă în Delta Dunării, precum şi un Cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabil tot până luni dimineaţă, în 14 judeţe din estul şi vestul ţării.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 15 septembrie, ora 16:00 - 16 septembrie, ora 10:00, în Delta Dunării va ploua torenţial, iar cantităţile de apa vor fi de 40-60 l/mp.

În acelaşi interval, în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Vaslui şi Galaţi va ploua însemnat cantitativ. Cantităţile de apă vor fi de 20-25 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp. De asemenea, în Banat, Crişana, sud-vestul Transilvaniei, local în zona de munte a Olteniei şi în nordul Dobrogei va continua să plouă, iar prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 15-20 l/mp.

Totodată, în intervalul 15 septembrie, ora 10:00 - 15 septembrie, ora 16:00, va fi în vigoare un Cod galben de ploi însemnate cantitativ în Banat, Crişana, sud-vestul Transilvaniei, local zona de munte a Olteniei, nordul Dobrogei. Astfel, pe areale din judeţele Arad, Bihor, Caraş-Severin, Timişoara, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi şi Tulcea va ploua însemnat cantitativ. Prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20-25 l/mp şi izolat de peste 30-40 l/mp.

Administraţia Naţională de Meteorologie precizează că va actualiza prezentele informaţii, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, transmite AGERPRES.

×