x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Avertizări meteo de ceață densă și vânt puternic. Iată lista zonelor afectate

Avertizări meteo de ceață densă și vânt puternic. Iată lista zonelor afectate

de Redacția Jurnalul    |    04 Feb 2024   •   08:50
Avertizări meteo de ceață densă și vânt puternic. Iată lista zonelor afectate
Sursa foto: Hepta

Administrația Națională de Meteorologie anunță că duminică dimineață este ceață densă în nord-vestul țării. De asemenea, vântul bate cu putere în mai multe zone montane ale României. Specialiștii au emis avertizări de tipul cod galben.

Potrivit avertizării este „ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce poate favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.” Codul galben de ceață este valabil duminică până la ora 11.00.

Sunt vizate localitățile Târgu Lăpuș, Copalnic-Mănăștur, Suciu de Sus, Cernești, Valea Chioarului, Coroieni, Vima Mică și Boiu Mare din județul Maramureș, dar și Gâlgău, Ileanda, Letca, Băbeni, Șimișna, Poiana Blenchii, Zalha, Rus și Lozna din județul Sălaj.

Cod galben de ceață este și în județul Cluj unde se află localitățile Cluj-Napoca, Gherla, Apahida, Cășeiu, Cojocna, Bonțida, Iclod, Feleacu, Jucu, Mica, Mociu, Mintiu Gherlii, Dej, Unguraș, Sic, Chiuiești, Cuzdrioara, Cămărașu, Căianu, Fizeșu Gherlii, Câțcău, Cătina, Țaga, Vad, Suatu, Borșa, Sânmărtin, Bobâlna, Cornești, Dăbâca, Geaca, Aluniș, Pălatca, Buza și Jichișu de Jos.

Ceață este și la Beclean, Lechința, Nimigea, Târlișua, Spermezeu, Căianu Mic, Șintereag, Chiochiș, Braniștea, Petru Rareș, Uriu, Șieu-Măgheruș, Nușeni, Matei, Negrilești, Șieu-Odorhei, Urmeniș, Chiuza, Budești, Ciceu-Giurgești, Sânmihaiu de Câmpie, Miceștii de Câmpie, Ciceu – Mihăiești și Silivașu de Câmpie din județul Bistriţa-Năsăud.

Meteorologii au emis și o avertizare cod galben de vânt. Până la ora 14.00, vor fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90...100 km/h în zonele de munte de peste 1.800 de metri din județele Caraş-Severin, Hunedoara și Suceava.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ceata densa vant puternic