x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Anomaliile vremii în ianuarie 2024: temperaturi medii peste nivelul normal și precipitații numeroase

Anomaliile vremii în ianuarie 2024: temperaturi medii peste nivelul normal și precipitații numeroase

de Redacția Jurnalul    |    29 Dec 2023   •   08:10
Anomaliile vremii în ianuarie 2024: temperaturi medii peste nivelul normal și precipitații numeroase
Sursa foto: Hepta

Temperaturile medii vor fi peste nivelul normal și se vor înregistra precipitații numeroase în luna ianuarie, în cea mai mare parte a țării, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

În săptămâna 1-8 ianuarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice, centrale și local în cele sud-vestice și nord-estice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în extremitatea de nord a Carpaților Orientali. În rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, explică meteorologii.

În săptămâna 8-15 ianuarie, temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

În săptămâna 15-22 ianuarie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în toate regiunile, dar mai ales în zona Munților Banatului.

În săptămâna 22-29 ianuarie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, precizează meteorologii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: prognoza meteo ianuarie 2024