x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Anunț de ultimă oră de la meteorologi! Cum va fi vremea în acest weekend

Anunț de ultimă oră de la meteorologi! Cum va fi vremea în acest weekend

08 Mar 2019   •   15:11
Anunț de ultimă oră de la meteorologi! Cum va fi vremea în acest weekend

Vremea va fi în continuare deosebit de caldã, deşi valorile termice vor marca o uşoarã scãdere faţã de ziua precedentã. Cerul va avea înnorãri şi mai ales ziua vor fi ploi care vor avea şi caracter de aversã în sud-vestul, centrul şi estul ţãrii şi pe arii mai restrânse în rest. La altitudini de peste 1800 m, vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare.

 Vântul va avea intensificãri la munte, cu viteze mai mari pe creste în partea a doua a intervalului de peste 80...90 km/h, iar local şi temporar şi în restul teritoriului, cu rafale în medie de 50-55 km/h. 

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 şi 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade.

VREMEA. Prognoza meteo pentru duminică, 10 martie

Vremea se va menţine deosebit de caldã. În vestul, nordul şi centrul ţãrii vor fi înnorãri şi mai ales dupã-amiaza şi noaptea se vor semnala ploi ce vor avea şi caracter de aversã, iar cantitãţile de apã vor fi pe arii restrânse mai însemnate. În zona montanã înaltã vor fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala izolat spre sfârşitul intervalului. 

Vântul va avea intensificãri la munte, îndeosebi în zonele de creastã, unde va depãşi 80...90 km/h, dar local şi la cote mai reduse şi în rest, în general cu viteze de 45-50 km/h.

 Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 21 de grade, iar cele minime se vor situa între 1 şi 11 grade.

VREMEA. Prognoza meteo pentru luni, 11 martie

Deşi în scãdere faţã de ziua anterioarã, valorile termice se vor situa în jurul celor normale, exceptând sudul şi estul ţãrii, unde vor fi în continuare cu mult mai ridicate decât acestea. Cerul va avea înnorãri şi se vor semnala precipitaţii, în prima parte a intervalului în vest, nord şi centru şi pe arii restrânse în rest, apoi mai ales în jumãtatea de sud-est. Vor fi mai ales ploi, ce vor avea şi caracter de aversã, iar în zona montanã şi treptat în Transilvania vor fi precipitaţii mixte.

Cantitãţile de apã vor fi pe arii relativ restrânse mai însemnate. Vântul va avea intensificãri la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar local şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 şi 18 grade, iar cele minime între 0 şi 8 grade.
 

×