x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Atenționare ANM: Averse torențiale și grindină! 

Atenționare ANM: Averse torențiale și grindină! 

de Redacția Jurnalul    |    30 Mai 2023   •   10:15
Atenționare ANM: Averse torențiale și grindină! 
Sursa foto: Hepta

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, două alerte de vreme rea. Una este de tip Cod portocaliu și estimează averse torențiale și grindină în 4 județe. În București se anunță vreme frumoasă și caldă.

Marți între orele 11.00 și 23.00 este Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în județele Bihor, Sălaj, Cluj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Dorj, Mehedinți, Dolj și Olt.

Local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și în Oltenia. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi astăzi, pe arii mai restrânse, și în celelalte regiuni. În jumătatea de vest a teritoriului instabilitatea atmosferică se va menține pronunțată și în a doua parte a zilei de miercuri (31 mai).

Codul portocaliu va fi valabil marți între orele 12.00 - 20.00. În județele Caraș – Severin, Timiș, Hunedoara și Arad vor fi averse torențiale și grindină. Local cantitățile de apă vor fi de 40...70 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Prognoza specială pentru București, emisă pentru marți, anunță vreme frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: averse grindină