x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Avertizare Infotrafic: Ninge pe mai multe drumuri din țară

Avertizare Infotrafic: Ninge pe mai multe drumuri din țară

28 Feb 2022   •   08:20
Avertizare Infotrafic: Ninge pe mai multe drumuri din țară

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române avertizează că luni dimineața ninge pe mai multe drumuri din țară.

Potrivit polițiștilor, luni dimineața, ninge slab pe tronsonul kilometric 10 (București) – 64 (Lehliu Gară) al autostrăzii A2 București-Constanța, fără depuneri pe carosabil, iar între kilometrii 144 (Fetești) - 212 (Constanța) ninge viscolit, fără depuneri, carosabilul fiind umed.

De asemenea, sunt semnalate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare slabă și pe autostrada A1 București-Pitești, pe tronsonul kilometric 106 – 120, în zona municipiului Pitești, fără depuneri pe partea carosabilă.

Ninge ușor, fără depuneri pe partea carosabilă, pe mai multe drumuri din județele Călărași, Caraș-Severin, Dâmbovița (zona montană) și Sibiu (zona montană), nefiind înregistrate evenimente rutiere.

Șoferii sunt sfătuiți să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale.

De asemenea, polițiștii reamintesc că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ninsoare