x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Caniculă în vestul și sud-vestul țării, cu 38 de grade. Instabilitate atmosferică în 9 județe

Caniculă în vestul și sud-vestul țării, cu 38 de grade. Instabilitate atmosferică în 9 județe

08 Iul 2021   •   10:46
Caniculă în vestul și sud-vestul țării, cu 38 de grade. Instabilitate atmosferică în 9 județe

 Meteorologii au emis, pentru joi, un Cod galben de caniculă în 10 județe din vestul și sud-vestul țării. Temperaturile maxime vor ajunge chiar la 38 de grade. Tot joi, în 9 județe vor fi ploi torențiale.

O avertizare Cod galben în vigoare joi și vineri anunță un val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă în cea mai mare parte a Olteniei, în vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei.

Vor fi temperaturi maxime de 31...35 de grade. În Banat și Crișana canicula se va intensifica, iar temperaturile
maxime vor fi cuprinse între 35 și 38 de grade.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local, mai ales în vestul țării, va depăși pragul critic de 80 de unități al
disconfortului termic.

Avertizarea meteo vizerază județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș Severin, Gorj, Mehedinți, Dolj și Olt.

Disconfortul termic se va menține ridicat și la sfârșitul săptămânii, pe alocuri, la câmpie.

O altă avertizare Cod galben în vigoare joi între orele 13.00 - 22.00 anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în zona Carpaților Orientali, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp.

Fenomene asociate instabilității atmosferice vor fi pe arii mai restrânse și în sudestul țării și în restul zonei montane.

A doua avertizare Cod galben va fi în vigoare în județele Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj și Mehedinți.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: canicula