x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vizibilitate redusă din cauza ceții în patru județe din Moldova și Transilvania

Vizibilitate redusă din cauza ceții în patru județe din Moldova și Transilvania

de Redacția Jurnalul    |    29 Dec 2023   •   07:45
Vizibilitate redusă din cauza ceții în patru județe din Moldova și Transilvania
Sursa foto: Hepta

Ceața afectează vizibilitatea pe mai multe șosele din patru județe din Moldova și Transilvania, anunță vineri Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că vineri dimineață nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile.

Totuși, ceața reduce vizibilitatea în trafic la 200 metri, izolat la sub 50 metri, pe mai multe artere rutiere din județele Alba, Harghita, Iași și Vaslui.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Pitești-Sibiu, traficul se desfășoară pe un carosabil uscat, cu vizibilitatea bună.

Autoritățile le recomandă șoferilor „să circule cu multă atenție, asigurându-se foarte bine înainte de fiecare manevră pe care o efectuează, să mărească distanța de siguranță între autovehicule, să evite depășirile riscante și să adapteze viteza la condițiile de trafic, adoptând o conduită preventivă pe tot parcursul traseului”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ceata