x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Ciclonul Polar lovește România: Ninsori și frig puternic în toată țara

Ciclonul Polar lovește România: Ninsori și frig puternic în toată țara

de Redacția Jurnalul    |    06 Dec 2023   •   19:15
Ciclonul Polar lovește România: Ninsori și frig puternic în toată țara
Sursa foto: Hepta

România se pregătește să facă față unui ciclon polar, care va aduce ninsori abundente în aproape toată țara, inclusiv în București. Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a prezentat o prognoză meteo actualizată, avertizând asupra condițiilor extreme care se vor instaura.

„Într-adevăr, ne așteptăm la fenomene de iarnă specifice datei din calendar și vorbim de precipitații în cea mai mare parte a țării, predominant ninsori în zona montană înaltă, acolo unde se va depune și un strat consistent de zăpadă. În același timp, așteptăm precipitații mixte sub formă de ploaie și lapovițe, împreună cu ninsori în zonele mai joase de relief, începând chiar din această noapte, inclusiv în București", a declarat Mateescu în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

Ea a subliniat că vânturile puternice, cu viteze la rafală de peste 45-50 km/h, vor amplifica senzația de rece, iar temperaturile vor atinge maxime de doar 5-6°C, cu posibilitatea de a urca la 8-9°C în zona litoralului. Minimele vor fi preponderent negative, cu cele mai scăzute valori apropiindu-se de -10°C în depresiuni, până la cel mult 0-2°C în zona litoralului, inclusiv în București.

Prognoza meteo a ANM indică că, începând din a doua parte a nopții, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, determinând condiții meteorologice dificile în dimineața următoare.

„Mâine dimineață, pe parcursul, începând din a doua parte a acestei nopți, precipitațiile sub formă de ploaie se pot transforma în lapoviță și ninsoare, astfel încât mâine dimineață să consemnăm într-adevăr ninsoare. Așa cum arată și informarea meteorologică până la sfârșitul acestei săptămâni, dar cu siguranță cel puțin până la finele primei decade din luna decembrie, consemnăm fenomene de iarnă și un regim de temperaturi în special în zonele centrale și nordice, ușor mai coborât și apropiat de normalul termic în restul teritoriului", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu ciclon polar ninsori