x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de vânt puternic în zonele montane din 8 judeţe

Cod galben de vânt puternic în zonele montane din 8 judeţe

23 Dec 2017   •   15:30
Cod galben de vânt puternic în zonele montane din 8 judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de vânt şi ninsori valabile pentru 8 judeţe în orele următoare.

Astfel, până la ora 16:00, în zonele de munte din judeţele Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea vântul va prezenta intensificări ce vor atinge şi depăşi la rafală 80-90 km/h viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada determinând scăderea vizibilităţii. De asemenea, în aceste zone va ninge.

Până la ora 15:00, în zona de munte a judeţului Caraş-Severin se vor semnala intensificări ale vântului în zona montană la peste 1800 metri, cu viteze la rafală de peste 100 km/h.

De asemenea, până la ora 11:00, în zonele de munte din judeţele Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, la altitudini de peste 1700 m, vântul va prezenta intensificări ce vor atinge şi depăşi la rafală 80...90 km/h, spulberând şi viscolind zăpada, reducând vizibilitatea sub 50 m. De asemenea, în aceste zone se vor semnala ninsori.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o informare meteo de ninsori şi viscol la munte, respectiv precipitaţii mixte şi polei în restul regiunilor, valabilă până în seara Ajunului de Crăciun.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 23 decembrie, ora 2:00 - 24 decembrie, ora 22:00, temporar, vor fi precipitaţii în Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi Banat, precum şi pe arii restrânse în restul teritoriului, sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie, favorizând formarea poleiului. AGERPRES

×