x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Atenție! Cod galben de ploaie și burniță cu depunere de polei

Atenție! Cod galben de ploaie și burniță cu depunere de polei

de Redacția Jurnalul    |    15 Dec 2022   •   07:51
Atenție! Cod galben de ploaie și burniță cu depunere de polei
Sursa foto: Hepta

În județele Brașov, Sibiu și Covasna a fost emis cod galben de ploiae și burniță cu depunere de polei, un fenomen extrem de periculos pentru cei care sunt la volan la primele ore ale zilei de joi.

Meteorologii au emis joi dimineața o avertizare meteorologică cu privire la depuneri de gheață în județele Brașov, Covasna și Sibiu.

Potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, administratorul drumurilor naționale din zonă, ploaia înghețată este un fenomen extrem de periculos mai ales pe carosabil și este foarte greu de combătut prin intervenția utilajelor de deszăpezire pentru că materialul antiderapant este acoperit imediat de stratul de gheață.

DRDP Brașov a acționat cu aproximativ 100 de utilaje de deszăpezire în cursul nopții de miercuri spre joi, care au răspândit 250 de tone de materiale antiderapante pentru a diminua efectul ploii înghețate.

Drumarii îi sfăruiesc pe șoferi să reducă viteza și să adapteze stilul de condus condițiilor de trafic pe toate sectoarele de drum afectate de ploaie joi dimineață.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cod galben polei 15 decembrie 2022