x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de ploi torențiale și vijelii în peste jumătate din țară

Cod galben de ploi torențiale și vijelii în peste jumătate din țară

de Redacția Jurnalul    |    31 Iul 2023   •   10:19
Cod galben de ploi torențiale și vijelii în peste jumătate din țară

Meteorologii anunță un nou Cod galben de ploi torențiale și vijelii în 26 de județe, care a intrat în vigoare luni la ora 10.00 și expiră la ora 21.00. Alerta meteo este urmată de alta, până marți la ora 3.00, în două județe.

Luni de la ora 10.00 și până la ora 21.00 va fi instabilitate atmosferică local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova și în zona montană, ce se va manifesta prin perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și pe alocuri de peste 30...40 l/mp.

Codul galben vizează județele Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Hunedoara, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Teleorman și Olt.

Astfel de fenomene vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. Vântul va avea intensificări în extremitatea de sud-vest a țării.

Apoi, luni de la ora 21.00 până marți la ora 3.00 un alt Cod galben anunță instabilitate atmosferică în Dobrogea, ce se va manifesta prin perioade cu averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și pe alocuri de peste 30...40 l/mp.

Județele vizate sunt Constanța și Tulcea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cod galben ploi torentiale