x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod portocaliu de averse în 18 județe din țară

Cod portocaliu de averse în 18 județe din țară

de Redacția Jurnalul    |    24 Iul 2024   •   10:21
Cod portocaliu de averse în 18 județe din țară

Meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de averse valabilă în 18 județe din țară, dar și ao verizare Cod galben de instabilitate atmosferică valabilă în aproape toată țara.

Sunt vizate de Codul portocaliu județele Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna, Bacău, Harghita, Neamț și Suceava.

În aceste zone vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50-70 l/mp.

Averizarea este îân vigoare miercuri de la ora 12.00 până la ora 21.00.

Meteorologii au emis și o avertizare Cod galben, valabilă de miercuri până joi la ora 10.00.

Conform acesteia, la munte, în sudul Banatului, în Oltenia, Maramureș, Moldova, Muntenia, în Dobrogea continentală și în cea mai mare parte a Transilvaniei vremea va fi instabilă. Instabilitatea se va manifesta la început în zonele montane, iar spre seară și noaptea și în celelalte regiuni. Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Pe alocuri vor fi vijelii (rafale în general de 50-70 km/h) și căderi de grindină.

ANM susține că instabilitatea atmosferică se va menține accentuată și în următoarele două zile, în cea mare parte a țării.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cod portocaliu averse