x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în zone din 19 judeţe, până la ora 23.00

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în zone din 19 judeţe, până la ora 23.00

03 Iul 2022   •   12:05
Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în zone din 19 judeţe, până la ora 23.00

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă până la ora 23:00, în zone din 19 judeţe.

Potrivit meteorologilor, în zonele de munte şi în nord-vestul Olteniei vor fi averse torenţiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi local 35...40 şi izolat 50...60 l/mp.

De asemenea, ANM a emis o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în intervalul 3 iulie, ora 12:00 - 3 iulie, ora 23:00, în zone din 30 de judeţe.

În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele de deal şi munte, precum şi în Transilvania şi local în Oltenia, Moldova şi nord-vestul Munteniei. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 25...35 l/mp.

ANM precizează că fenomene specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala izolat şi în restul ţării.

×