x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod portocaliu de inundații pe râuri din 3 județe

Cod portocaliu de inundații pe râuri din 3 județe

20 Aug 2022   •   16:10
Cod portocaliu de inundații pe râuri din 3 județe

Cod portocaliu de inundații pe râuri din Caraș-Severin, Hunedoara și Arad

Hirologii au emis sâmbătă un cod portocaliu de inundații pe râurile din bazinul hidrografic Bistra, afluent al râului Timiș, în județul Caraș-Severin, valabil până la miezul nopții.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinul hidrografic Bistra, afluent al râului Timiș, în județul Caraș-Severin.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Bistra – bazin amonte S.H. Bucova.

De asemenea, este cod portocaliu și pe râurile din bazinele hidrografice: afluenții Mureșului aferenți sectorului aval S.H. Gelmar – amonte S.H. Săvârșin, în județele Hunedoara și Arad.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Strei – bazin amonte acumularea Subcetate, Cerna – bazin amonte acumularea Cinciș.

Codul portocaliu de inundații expiră la miezul nopții.

×
Subiecte în articol: inundatii