x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod portocaliu de ploi torențiale în Oltenia, Muntenia, Carpații Meridionali și Orientali

Cod portocaliu de ploi torențiale în Oltenia, Muntenia, Carpații Meridionali și Orientali

de Redacția Jurnalul    |    27 Sep 2024   •   10:20
Cod portocaliu de ploi torențiale în Oltenia, Muntenia, Carpații Meridionali și Orientali
Sursa foto: Hepta

Meteorologii au emis o atenționare Cod portocaliu de ploi torențiale și abundente valabilă până sâmbătă în nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, Carpații Meridionali și Orientali. Celelalte regiuni vor fi sub avertizare Cod galben de averse, descărcări electrice și vânt.

Avertizarea este valabilă de sâmbătă, la ora 10.00, până duminică, la ora 12.00. În intervalul menționat, în nordul și estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei precum și în Carpații Meridionali și Orientali, vor fi perioade cu ploi torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50...90 l/mp și izolat de peste 100 l/mp. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj inclusiv prin avertizări pentru fenomene severe imediate (nowcasting).

De asemenea, potrivit altei avertizări, de Cod galben, valabilă de sâmbătă seara, până duminică la ora 10.00, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei și local la munte vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, local cu rafale în general de 50...60 km/h. Izolat vor fi vijelii și va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Meteorologii precizează că, începând de duminică dimineața până luni seara, la ora 22.00, aversele se vor extinde în toată țara, dinspre vest către est. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...40 l/mp și local de peste 50 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 45...65 km/h. În Moldova și estul Munteniei temporar vor fi și rafale de peste 70 km/h. Vremea se va răci accentuat în toată țara. La munte, la altitudini în general de peste 1700 m și cu precădere în Carpații Orientali, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Cod portocaliu oltenia muntenia ploi anm