x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod portocaliu de vânt puternic și vijelii în mai multe regiuni ale țării. Iată lista județelor unde se strică vremea

Cod portocaliu de vânt puternic și vijelii în mai multe regiuni ale țării. Iată lista județelor unde se strică vremea

de Redacția Jurnalul    |    02 Apr 2024   •   07:50
Cod portocaliu de vânt puternic și vijelii în mai multe regiuni ale țării. Iată lista județelor unde se strică vremea
Sursa foto: Administratia Nationala de Meteorologie RA

Administrația Națională de Meteorologie avertizează că marți dimineață este vânt puternic în mai multe județe ale țării. Meteorologii au emis cod galben și portocaliu de vânt puternic și vijelii. Avertizarea vizează mai multe regiuni.

O avertizare cod portocaliu a fost emisă pe parcursul nopții. Aceasta vizează județele Bihor și Hunedoara și este valabilă marți, până la ora 9.00. Vor fi intensificări puternice ale vântului cu viteze în general de 80...85 km/h, pe alocuri vijelii, anunță meteorologii.

O a doua avertizare intra în vigoare marți la ora 8.00 și va fi valabilă până la ora 18.00.

Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80...85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.

Aceste județe se vor afla sub avertizare Cod portocaliu, iar restul țării va fi sub avertizare Cod galben.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cod portocaliu vijelii