x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea COD ROȘU de inundații pe râuri din Alba. Alertă emisă de INHGA

COD ROȘU de inundații pe râuri din Alba. Alertă emisă de INHGA

de Redacția Jurnalul    |    24 Aug 2023   •   16:00
COD ROȘU de inundații pe râuri din Alba. Alertă emisă de INHGA

Hidrologii avertizează că joi este pericol de inundații pe mai multe cursuri de apă. Specialiștii au instituit avertizări de tipul cod roșu, cod portocaliu și cod galben de inundații.

Codul roșu este valabil joi, până la ora 22.00. Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Poșaga (afluent al râului Arieș), județul Alba, susțin hidrologii.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Poșaga - bazin amonte confluență cu râul Săgacea, au precizat hidrologii.

Cod portocaliu este în județele Cluj și Alba tot până la ora 22.00. Este posibil să se producă depăşiri ale cotelor de inundații pe râurile din bazinul hidrografic Arieș – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Câmpeni – amonte S.H. Buru, în județele Cluj și Alba.

De asemenea este cod portocaliu în bazinul hidrografic Ialomița – afluenții aferenți sectorului aval Acumularea Bolboci – amonte Acumularea Pucioasa, în județul Dâmbovița. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Ialomicioara (afluent de stânga al Ialomiței) – bazin amonte S.H. Glodu, avertizează hidrologii.

Un cod galben este valabil în bazinul Someșul Rece – bazin amonte confluență cu râul Răcătău, județul Cluj până la miezul nopții.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: cod rosu inundatii