x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Codul roșu de ploi, prelungit în Maramureș. A fost emis și Cod roșu de inundații

Codul roșu de ploi, prelungit în Maramureș. A fost emis și Cod roșu de inundații

25 Iun 2021   •   18:57
Codul roșu de ploi, prelungit în Maramureș. A fost emis și Cod roșu de inundații
Sursa foto: Hepta

Avertizarea Cod roșu de ploi și vijelii emisă vineri pentru județul Maramureș a fost prelungită de meteorologi. Și hidrologii au emis o avertizare Cod roșu de inundații pentru râuri din Maramureș.

Potrivit ANM, Codul roșu a fost prelungit până la ora 19.30. Sunt vizate zona de munte și localitățile Borșa, Vișeu de Sus, Poienile de Sub Munte, Moisei, Vișeu de Jos, Ruscova, Bistra, Repedea, Leordina din județul Maramureș.

În aceste zone se vor semnala averse torențiale ce vor acumula peste 35-40 l/mp, după ce în zona avertizată s-au acumulat în ultimele ore peste 150-170 l/mp, grindină de medii și posibil mari dimenisuni, vijelie și frecvente descărcări electrice.

Și hidrologii au emis o avertizare Cod roșu de inundații pentru județul maramureș, valabilă până vineri, la ora 24.00.

Conform acesteia, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Ruscova (afluent al râului Vișeu), județul Maramureș.

×