x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea El Niño face ravagii: peste 100 de milioane de oameni din sud-vestul SUA, afectați de caniculă

El Niño face ravagii: peste 100 de milioane de oameni din sud-vestul SUA, afectați de caniculă

de Redacția Jurnalul    |    14 Iul 2023   •   09:30
El Niño face ravagii: peste 100 de milioane de oameni din sud-vestul SUA, afectați de caniculă
Sursa foto: Hepta

Peste 100 de milioane de oameni din sud-vestul SUA trăiesc în comunități care sunt vizate de diferite avertizări privind canicula. Vremea neobișnuit de caldă este și în Europa.

Serviciul Național de Meteorologie (NWS) anunță că peste 113 milioane de persoane se află într-o zonă vizată de o avertizare de caniculă, potrivit BBC.

Orașul Phoenix a înregistrat 13 zile cu temperaturi de cel puțin 43C și se preconizează că va depăși marțea viitoare recordul de 18 zile cu temperaturi de peste 43C. Multe alte orașe sunt așteptate să aibă temperaturi de peste 38C .

Într-un avertisment emis joi, NWS a anunțat că valul de căldură va afecta și state precum Nevada, Oklahoma, Texas și California. Specialiștii se așteaptă la temperaturi maxime de 46C în unele părți din sud.

Meteorologii mai spun că se așteaptă ca temperaturile pe timpul nopții să rămână „anormal de ridicate" în unele zone. În Las Vegas, Nevada, se preconizează că duminică se va înregistra o temperatură maximă de 47C, ceea ce reprezintă recordul istoric al orașului.

Valul de căldură din SUA vine pe fondul unor temperaturi ridicate similare în Europa, unde se așteaptă ca unele părți din Spania, Franța, Grecia, Croația și Turcia să atingă peste 40 de grade Celsius.

Săptămâna trecută, temperatura medie globală a fost de 17,23C, cea mai ridicată înregistrată vreodată.

Oamenii de știință spun că temperaturile sunt cauzate de schimbările climatice și de un fenomen meteorologic natural cunoscut sub numele de El Niño.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: el nino canicula