x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Director ANM: Vremea va fi rece și în următoarele zile. Urmează o noapte geroasă

Director ANM: Vremea va fi rece și în următoarele zile. Urmează o noapte geroasă

de Redacția Jurnalul    |    10 Ian 2024   •   14:15
Director ANM: Vremea va fi rece și în următoarele zile. Urmează o noapte geroasă
Sursa foto: Unspalsh.com

Valul de ger cumplit persistă în România, aducând temperaturi extrem de scăzute și condiții dificile în diverse zone ale țării. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a oferit detalii exclusive pentru Antena 3 CNN, evidențiind evoluția vremii în zilele următoare.

Dimineața aceasta a adus cele mai scăzute valori de temperatură din acest episod autentic de iarnă, cu -19 grade la Negrești, -7 grade la București (Băneasa) și -8 grade la Afumați. Prognoza indică continuarea vremii reci în următoarele zile, cu maxime de cel mult -6 până la 4 grade astăzi. Noaptea se anunță geroasă, cu temperaturi care pot ajunge spre -15, chiar -16 grade Celsius, în special în zonele estice și centrale ale țării.

Joi, temperaturile vor înregistra o ușoară creștere, atingând maxime diurne între 0 și 6 grade. Cu toate acestea, vineri și sâmbătă, vremea va intra într-un proces de răcire, cu minime nocturne între -10 și -15 în zonele centrale, nordice și estice ale țării. În zonele mai joase de relief din sudul și sud-estul teritoriului, se vor înregistra temperaturi de până la -7 grade.

„Vremea va fi rece și în următoarele zile. Astăzi, contăm pe maxime de cel mult -6 până la 4 grade. De asemenea, urmează o noapte geroasă, cu valori de temperaturi spre -15 chiar -16 grade Celsius, în special în zonele estice și centrale ale țării.

Pe parcursul zilei de joi, vor mai crește ușor temperaturile, la nivelul maximelor diurne, între 0 până la 6 grade, însă vineri și sâmbătă, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât minimele înregistrate pe parcursul nopților se vor situa între -10 și -15, în zonele centrale, nordice și estice ale țării, până la -7 grade, în zonele mai joase de relief din sudul și sud-estul teritoriului", informează Elena Mateescu, director ANM. 

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu ger prognoza meteo