x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea România fierbe: Canicula topește Muntenia, Oltenia și Capitala

România fierbe: Canicula topește Muntenia, Oltenia și Capitala

09 Iun 2024   •   13:00
România fierbe: Canicula topește Muntenia, Oltenia și Capitala
Sursa foto: Hepta

ANM a emis, duminică, mai multe alerte meteo de caniculă. Printre altele, anunță două zile de Cod portocaliu în Muntenia și Oltenia, dar și furtuni în Maramureș și Transilvania.Meteorologii anunță pentru Capitală caniculă, cu 36 - 37 de grade. Indicele temperatură - umezeală va depăși ușor pragul critic.

Două zile de Cod portocaliu. Caniculă în Muntenia și Oltenia

 ANM a emis, duminică, mai multe alerte meteo de caniculă. Printre altele, anunță două zile de Cod portocaliu în Muntenia și Oltenia, dar și furtuni în Maramureș și Transilvania.

Duminică, în cea mai mare parte a Moldovei, și local în Maramureș și Transilvania vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55...65 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

De duminică până marți dimineață, în cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea continentală, nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei și sudul Banatului se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități. Totodată, pe alocuri nopțile vor fi tropicale, temperaturile minime atingând și depășind ușor 20 de grade.

Codul portocaliu este în vigoare de duminică, ora 10.00 până marți ora 10.00.

În zona de câmpie a Munteniei și local în Oltenia, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 și 37 de grade, va fi caniculă și
disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile se vor menține deosebit de ridicate și în zilele următoare, îndeosebi în regiunile sudice și sud-estice.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Caniculă în Capitală, cu 36 - 37 de grade

Meteorologii anunță pentru Capitală caniculă, cu 36 - 37 de grade. Indicele temperatură - umezeală va depăși ușor pragul critic.

De duminică dimineață până luni dimineață, vremea va fi călduroasă în București, caniculară după-amiaza, când disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă va fi de 36...37 de grade, iar cea minimă de 19...20 de grade.

De luni până marți, vremea va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, dar mai ales spre seară și la începutul nopții va crește probabilitatea pentru înnorări, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, averse și descărcări electrice.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade, iar cea minimă va fi de 18...21 de grade.

(sursa: Mediafax)

×