x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea S-a întors iarna în România. Iată zonele puternic afectate astăzi de ninsori abundente

S-a întors iarna în România. Iată zonele puternic afectate astăzi de ninsori abundente

de Redacția Jurnalul    |    07 Dec 2023   •   08:35
S-a întors iarna în România. Iată zonele puternic afectate astăzi de ninsori abundente
Sursa foto: Hepta

Administrația Națională de Meteorologie anunță ninsori abundente și ger. Schimbarea vremii va fi resimțită în toată țara.

Potrivit antena3.ro, în această dimineață, cerul este noros în toate regiunile. La munte și în jumătatea de sud a Moldovei ninge, în Crișana, Maramureș, Transilvania și Muntenia sunt precipitații mixte, iar în Oltenia și Dobrogea plouă.

Vântul suflă moderat, cu ușoare intensificări în Muntenia, Dobrogea și pe cele mai înalte creste montane, iar în rest este mai mult slab. La ora 5 erau temperaturi cuprinse între -3 grade la Cotnari și 9 grade la Mangalia. 

Astăzi, vremea va fi predominant închisă, iar îndeosebi în estul și sud-estul țării, valorile termice diurne se vor situa ușor sub mediile multianuale specifice acestei date. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -1 și 5 grade, cu cele mai scăzute valori în jumătatea de nord a Moldovei.

Temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare în zonele de munte și în cea mai mare parte a Moldovei, unde se va depune strat nou de zăpadă, mixte în Maramureș, Transilvania, Muntenia și Dobrogea, precum și în zona deluroasă din Banat și Crișana și mai ales ploi și lapoviță în rest.

Izolat vor fi condiții pentru depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului, ce vor atinge viteze de până la 40...50 km/h pe litoral. Pe arii restrânse se va forma ceață. 

Vremea în București

La această oră, cerul este noros și plouă slab. Vântul suflă moderat, iar la ora 5 temperatura era de 1 grad. 

Valorile termice vor scădea față de ziua precedentă, astfel că temperatura maximă va fi de 1...2 grade. Cerul va fi noros și temporar vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat.

ANM a anunțat cum va fi vremea de Revelion! Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Meteorologii prognozează precipitații abundente în primele două săptămâni din decembrie, apoi normale perioadei.

Săptămâna 4 - 11 decembrie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile estice.Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sudest a țării, dar și deficitar în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 11 - 18 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitvă mai accentuată în regiunile intracarpatice.Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile nordvestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 18 - 25 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest
interval în toate regiunile.

Săptămâna 25 decembrie - 1 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile intracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

×
Subiecte în articol: ger ninsori abundente romania