x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea IGSU: 42 de localități din 19 județe, afectate marți de furtuni

IGSU: 42 de localități din 19 județe, afectate marți de furtuni

de Redacția Jurnalul    |    02 Iul 2024   •   22:45
IGSU: 42 de localități din 19 județe, afectate marți de furtuni
Sursa foto: ISU Botosani

Pompierii au intervenit marți, între orele 7.00 și 21.00, în 42 de localități, afectate de ploi și vânt. A fost evacuate apa din mai multe case, curți, subsoluri și s-a intervenit pentru îndepărtarea unor copaci, stâlpi și acoperișuri doborâte de vânt.

Potrivit IGSU, au fost afectate localități din județele Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbocița, Dolj, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Sibiu, Seceava, Teleorman și Timiș.

Pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 6 case, 16 curți, 6 beciuri/subsoluri și de pe o stradă.

Totodată, din cauza vântului puternic, s-a acționat pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 6 imobile, precum și pentru degajarea a 45 copaci și 2 stâlpi de electricitate prăbușiți. În urma acestor evenimente, 10 autoturisme au fost avariate.

Traficul feroviar a fost temporar blocat pe magistrala CF 500, între localitățile Suceava și Pașcani, precum și pe magistrala CF 400 între localitățile Voșlăbeni și Izvoru Oltului din județul Harghita, din cauza aluviunilor și copacilor căzuți pe linie.

(sursa: Mediafax)

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: furtuni