x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Informare meteorologică: Urmează zile cu precipitații și vânt puternic în mai multe zone ale țării

Informare meteorologică: Urmează zile cu precipitații și vânt puternic în mai multe zone ale țării

16 Sep 2021   •   10:37
Informare meteorologică: Urmează zile cu precipitații și vânt puternic în mai multe zone ale țării

 Administrația Națională de Meteorologie anunță că urmează două zile cu instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului în mai multe regiuni ale țării. Informarea meteorologică va intra în vigoare joi seara.

Informarea va fi valabilă de joi, la ora 19.00, până sâmbătă, la ora 10.00.

În acest interval, în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe alocuri, 30...40 l/mp, îndeosebi la munte.

Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45...50 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 70 km/h.

Astfel de fenomene se vor semnala începând din după-amiaza zilei de vineri pe arii restrânse și în restul teritoriului, precizează reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: precipitații