x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Ninge viscolit în Iași, Suceava, Dâmbovița, Craiova și Prahova. Pe DN1A, în Cheia, stratul de zăpadă măsoară 1 cm

Ninge viscolit în Iași, Suceava, Dâmbovița, Craiova și Prahova. Pe DN1A, în Cheia, stratul de zăpadă măsoară 1 cm

de Redacția Jurnalul    |    26 Ian 2024   •   07:38
Ninge viscolit în Iași, Suceava, Dâmbovița, Craiova și Prahova. Pe DN1A, în Cheia, stratul de zăpadă măsoară 1 cm

Nu plecați la drum cu autovehiculele neechipate corespunzător pentru iarnă! Pe DN 1A, în localitatea Cheia, jud. Prahova, ninge viscolit, fiind depus un strat de zăpadă de un centrimetru pe carosabil, anunță Infotrafic. De asemenea, în zona montană a județului Dâmbovița se circulă în condiții de iarnă.

Centrul Infotrafic anunță că, la această oră, nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația oprită ca urmare a condițiilor meteorologice sau a vreunui accident rutier.

„Ninge viscolit, fiind depus un strat de zăpadă de 1 cm pe carosabil, pe DN 1A, în loc. Cheia, jud. Prahova, nefiind impuse restricții de trafic. De asemenea, în zona montană a județului Dâmbovița se circulă în condiții de iarnă, fără a fi impuse restricții de circulație. Este semnalată ceață care scade vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Călărași”, potrivit comunicatului de presă.

Pe celelalte artere rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța și DN 1 Ploiești-Brașov, se circulă pe un carosabil preponderent umed, valorile de trafic fiind reduse.

Polițiștii recomandă șoferilor, pentru creşterea gradului de siguranţă în trafic, atenţie în efectuarea manevrelor, schimbarea benzii doar după semnalizarea intenţiei, rularea cu viteza adaptată condiţiilor de trafic şi este mărirea distanţei de siguranţă între vehicule.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ninge moldova strat zapada prahova