x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Ploile au provocat daune in judetul Sibiu

Ploile au provocat daune in judetul Sibiu

08 Iul 2018   •   10:59
Ploile au provocat daune in judetul Sibiu

Pompierii militari şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Avrig au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru evacuarea apei din câteva zeci subsoluri, curţi şi locuinţe inundate în Săcădate, Apoldu de Sus şi Apoldu de Jos, potrivit ISU Sibiu. 

 

Conform sursei citate, au fost inundate 30 de subsoluri şi demisoluri ( în Săcădate, Apoldu de Sus şi Apoldu de Jos), 3 locuinţe (în Apoldu de Jos) şi 15 curţi (în Apoldu de Jos), pe timpul desfăşurării acţiunilor nefiind însă necesară evacuarea persoanelor afectate. 

Intervenţiile au început sâmbătă în jurul orei 15:00, forţele întorcându-se la sedii în jurul orei 01:00, a menţionat sursa citată. 

De asemenea, în câteva localităţi din judeţ a fost necesară deblocarea carosabilului de aluviuni aduse de ape ori de pietre sau îndepărtarea unui copac căzut după furtună. Astfel, membri ai SVSU Nochrich s-au mobilizat în localitatea Hosman pentru degajarea DJ106 de aluviuni aduse de râul Hârtibaciu, SVSU Moşna a intervenit în pentru îndepărtarea unui copac căzut pe DJ141, iar voluntarii din Tilişca au acţionat pe DJ106E pentru degajarea unor pietre căzute pe carosabil. 

"În acţiunile de intervenţie menţionate au fost angrenaţi 32 de pompieri militari şi 23 de membri ai SVSU (Avrig, Nochrich, Moşna şi Tilişca), cu un număr de 8 autospeciale, dotate cu 7 motopompe transportabile şi o motopompă remorcabilă, 2 buldoexcavatoare, un motofierăstrău mecanic, o autospecială de transport persoane şi saci de nisip pentru limitarea şi înlăturarea efectelor fenomenelor meteo", a precizat ISU Sibiu. 

Totodată, echipajele de acordare a primului ajutor medical şi descarcerare au intervenit la 4 accidente rutiere, soldate cu un număr de 13 victime (11 adulţi şi 4 copii), la producerea cărora au contribuit condiţiile meteorologice nefavorabile, fără a exista situaţii medicale deosebite, a menţionat sursa citată. 

"Având în vedere faptul că judeţul Sibiu se află în continuare sub atenţionări din partea meteorologilor şi hidrologilor, ISU Sibiu monitorizează preventiv situaţia localităţilor care au fost afectate şi a altor zone în care ar putea apărea probleme, pentru a putea răspunde în cel mai scurt timp, în vederea limitării pagubelor produse de ploi", a mai precizat ISU Sibiu. 

Judeţul Sibiu s-a aflat sâmbătă sub atenţionare meteorologică de Cod portocaliu de ploi. AGERPRES

×