x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prima zăpadă pe Transfăgărășan și Transalpina. Avertismentul drumarilor pentru amatorii de munte

Prima zăpadă pe Transfăgărășan și Transalpina. Avertismentul drumarilor pentru amatorii de munte

20 Sep 2022   •   10:33
Prima zăpadă pe Transfăgărășan și Transalpina. Avertismentul drumarilor pentru amatorii de munte

Drumarii de la Bâlea au intervenit marți dimineață cu un utilaj cu lamă și au răspândit o tonă și jumătate de sare pentru curățarea carosabilului de zăpada așternută peste noapte pe Transfăgărășan. Drumarii recomandă evitarea Transalpina dacă autoturismele nu sunt echipate de iarnă.

„Colegii noștri de la Districtul Bâlea au intervenit azi dimineață cu un utilaj cu lamă și au răspândit o tona și jumătate de sare pentru curățarea carosabilului de zăpada așternută peste noapte. Stratul de zăpadă măsoară în jur de 3 cm, iar temperaturile de azi dimineață au coborât sub – 3 grade. Îi rugăm pe șoferii care doresc să viziteze zona Bâlea în acestă perioadă să fie pregătiți pentru a conduce în condiții de iarnă”, a informat DRDP Brașov.

La rândul său, Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, a informat că drumarii intervin pe întreaga porțiune montană a Transalpina cu un utilaj cu lamă și antiderapant: „utilajul încarcă deja pentru a doua oară, pentru că a fost destul de multă zăpadă în această dimineață”.

Drumarii fac apel la șoferi să nu plece pe drum dacă nu au mașinile echipate corespunzător, în special cu anvelope de iarnă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: transalpina