x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: Februarie va avea temperaturi mai mari decât cele obișnuite

Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: Februarie va avea temperaturi mai mari decât cele obișnuite

de Redacția Jurnalul    |    16 Ian 2024   •   10:45
Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: Februarie va avea temperaturi mai mari decât cele obișnuite

Temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă la nivelul întregii țări, spun meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) în prognoza pentru perioada 15 ianaurie - 12 februarie.

15 - 22 ianuarie
Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord- vestice, centrale și local în cele sud-vestice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

22 - 29 ianuarie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în extremitatea de nord-est a țării. Cu excepția regiunilor nordice, unde regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi deficitare, mai ales în jumătatea sudică a țării.

29 ianuarie - 5 februarie
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi deficitare.

5 - 12 februarie
Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui specific pentru acest interval, posibil ușor excedentar în regiunile sud-estice.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: prognoza februarie